Hvad er en kommuneplanstrategi? Satsninger Revisionstemaer Byudvikling Det Åbne Land Detailhandel Klima og Energi Den Faste Kulturarv Kontrete handlinger Gennemført planlægning  

Den Faste Kulturarv

 

Kulturarv har siden oprettelsen af den nye Hjørring Kommune været et centralt identitetsskabende element, som både handler om beskyttelse og om at bruge kulturarvsværdier til at præge udviklingen i kommunens fremtid. Imidlertid er der i forhold til den faste kulturarv stadig store forskelle på, hvor detaljerede registreringer af bevaringsværdier der findes.

 

I forhold til bevaringsværdige bygninger er der derfor behov for at få fornyet det uensartede administrationsgrundlag, der er en del af kommuneplanen på nuværende tidspunkt.

 

I  revisionen af kommuneplanen er det revurdere og ændre kommuneplanens bestemmelser om sikring af bevaringsværdige bygninger, så den er i overensstemmelse med kommunens virkemidler. Retningslinje 2.2.4 i Kommuneplan 2009 - i Kommuneplan 2012 er det retningslinje 15.4. Samtidig er udpegningen af bevaringsværdige bygninger i den gamle Sindal kommune reduceret fra ca. 2000 til 210. 

 

 

 

Tilbage til forsiden


 

  Udviklingsplan 2011 (24.3 MB)

 


 

 

Se temaerne om kulturarven her

 

Se alle ændringer af retningslinjer i Kommuneplanen her