Forside Fakta om Hjørring Kommune Status & Nyheder Hvad er en kommuneplan? Hjemme På vej Forbindelser Kultur I naturen På arbejde Hvad gælder for mig? Kommuneplanproces Redegørelse Brugerportaler Søgefunktion til sitet Kontaktinformation Print (PDFgenerator) Download Retsvirkninger Klagevejledning  

Forbindelser

 

Som mange andre kommuner er Hjørring Kommune afhængig af udefrakommende arbejdskraft, og hvis vi vil tiltrække arbejdskraft udefra, er det vigtig, at arbejdspladserne ligger i nærheden af den offentlige transport. Det kan kommuneplanen være med til at regulere.

 

I en kommune af vores størrelse er der ikke langt til noget som helst, og det forventes, at udviklingen går mod en højere grad af mobilitet. Men velfungerende togforbindelser og gode skolebusordninger er afgørende for borgere i kommunen, der bor i de mindre byer og landdistrikterne. Ligesom veludbyggede vejnet har stor betydning for borgernes bevægelighed.

 

Pendling

Som en sandsynlig følge af blandt andet motorvejsudbygningen er der sket en markant stigning antallet af pendlere indenfor de sidste 10 år.

 

Antallet af indpendlere er steget fra 4.200 personer pr. dag (i 1996) over 5.150 (i 2006) til 5.465 (i 2011), mens antallet af udpendlere er steget fra 5.150 personer pr. dag (i 1996) over 6.850 (i 2006) til 7.153 personer (i 2011).

 

Det svarer til, at 18,7 % af de personer, der har arbejdssted i Hjørring Kommune i 2011, er indpendlere. 23 % af de beskæftigede personer med bopæl i kommunen pendler ud. Det er forhold, som en kommuneplan også skal tage højde for i udviklingen af infrastrukturen.

 

 

 

Tilbage til forsiden